Een houten garage is een overdekte en afgesloten ruimte voor voertuigen, maar de ruimte kan ook als opslagruimte dienen. De garages worden meestal naast of achter de woningen geplaatst. Hierbij moet rekening gehouden worden met ruimte op het perceel en de plaatsing van de oprit. Daarom begint het proces van een houten garage bouwen ook altijd met uw wensen in kaart brengen en het maken van een plattegrond en de andere bouwtekeningen.

Belangrijk is om uw wensen zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vooraf is het daarom verstandig om na te denken over de lengte, breedte en hoogte van garage. En of u deuren, poorten, luifels en ramen wilt toevoegen in het garage ontwerp. Verder moet u alvast nadenken over de gewenste houtsoorten en wat voor soort dak u wilt en welke dakbedekking u daarop wenst. Daarnaast kijken we met u graag naar de functionaliteit van de garage. Wilt u het enkel gebruiken voor de opslag en het droog zetten van de voertuigen, of wenst u ook overdekt zitgedeelte of een carport voor de garage?

We maken een garage geheel op maat, want iedereen wil iets unieks hebben. Wij zijn zeer ervaren met maatwerk houtbouw projecten, hierdoor is er vaak meer mogelijk dan u denkt. Bespreek gerust al uw wensen met ons en dan kijken wij naar de mogelijkheden. Wilt u een authentieke of een modern ogende garage of schuur op maat laten bouwen? Mit Bouw maakt het houtbouw project geheel naar wens en passend bij de sfeer en stijl van uw woning. Kortom laat uw idee en onze ervaring samenkomen in uw tuin.

De montage van uw garage vind altijd in overleg plaats, eventueel is het mogelijk om de houten garage als bouwpakket te leveren. Wilt u zelf weten of u een vergunning nodig heeft? Doe de vergunningscheck van het omgevingsloket. Ook als u vergunningsvrij kunt bouwen is het verstandig om een bouwtekeningen te laten maken. Wel zo veilig.